Verhuis testdorp

Donderdag 3 juni om 12 uur sluit het testdorp op Spoor Oost de deuren. Vrijdagmiddag 4 juni om 14 uur gaan de deuren open op de nieuwe locatie aan de Vogelzanglaan.

Door de verhuis kunnen we meer testen afnemen op de nieuwe locatie en meer mensen vaccineren op Spoor Oost.

De verkeerscapaciteit op Spoor Oost is beperkt tot 600 auto’s per uur. Door op twee locaties te werken, kunnen we de capaciteit van zowel het testdorp als het vaccinatiedorp verhogen. Dit is belangrijk voor de toenemende vraag naar tests voor vertrekkende en terugkomende reizigers. De vaccinatiecampagne schakelt ook in een hogere versnelling.

Bereikbaarheid

Adres: Wilrijkse Plein, Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen (vlakbij Antwerp Expo)

Het nieuwe testdorp is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 17 en 22, tram 2 en 6). Voor fietsers zijn er fietsenstallingen en het Velostation 300 (Wilrijksepleinen). De auto parkeren kan op de Vogelzanglaan. De parking van Wilrijkse Plein is niet toegankelijk voor automobilisten die zich laten testen.

Voor wie?

In het nieuwe testcentrum worden alleen mensen getest die vertrekken naar of terugkeren van het buitenland (PCR-test) of mensen die een sneltest nodig hebben. Wie COVID-symptomen heeft of een hoogrisicocontact had, moet zich voortaan laten testen door de huisarts of een triagecentrum.

Testafname: te voet

In het nieuwe testdorp moet iedereen te voet aanschuiven en op een stoel gaan zitten voor de test. Zich laten testen vanuit de wagen gaat dus niet meer.